🚨 Ku každej objednávke nad 20 € užitočný darček ZDARMA 🚨
Vitajte na eshope bestgrow.sk

BestGrow.sk

Navigation
media

Výhody a nevýhody LED GROW svietidiel

Veľmi obľúbené a čoraz častejšie vyhľadávané LED GROW svietidlá, ktoré nájdu uplatnenie v poľnohospodárstve, ale aj v interiéri na pestovanie rastlín na tmavých miestach.

Nová technológia umelého osvetlenia postupne nahrádza všetky zastaralé a neúsporné rastové produkty novými.

LED GROW svetlá sú technológiou budúcnosti a majú oproti iným typom záhradníckeho osvetlenia množstvo obrovských výhod.

Napriek tomu majú aj nevýhodu. Tá však časom zmizne pretože výrobcovia robia svoje svetlá efektívnejšími a lacnejšími a úspornejšími. 

Poďme sa pozrieť na hlavné výhody a nevýhody LED svetiel rastlín.

VÝHODY:

Cyklus rýchleho rastu a zberu

Rastliny pod umelým osvetlím rastú nepretržite keďže môže byť zapnuté 24h denne, čo zabezpečí veľkú úrodu, rýchle kvitnutie a rýchly rast

Predĺžená životnosť

Rastové žiarovky, trubice a panely majú veľkú životnosť až vyše 50 000 hodín svietenia navyše bez toho, aby produkovali teplo. Tento čas je omnoho dlhší, ako pri starších pestovateľských svietidlách.

Úspora energie

Rastové LED diódy sú efektívnejšie, ako tradičné osvetľovacie systémy a spotrebujú o 60% menej energie, aby poskytli rovnakú úroveň svetla.

Zdravšie rastliny

Staré svetelné zdroje, ktoré vyžarujú veľa UV lúčov, infračervených lúčov a vysokú teplu, sú kontraproduktívne pre rast rastlín. Je to preto, že môžu spôsobiť prehriatie rastliny a schnutie pôdy, čo vedie k častejšiemu zalievaniu.

S rastúcimi LED GROW produktami sú obmedzené vysoké teploty a škodlivé vlnové dĺžky svetla, čo má za následok zdravšie rastliny.

Úplné spektrum

LED GROW svietidlá produkujú úplne spektrum, ktoré zabezpečujú červené a modré diódy pre rast a plodenie rastlín. Každá rastlina si pritom zoberie druh svetla, ktorý najviac potrebuje.

Chladná prevádzková teplota

Všetky svietidlá  novej technológie neprodukujú skoro žiadne teplo.

Šetrné k životnému prostrediu

LED svetlá sú 100% recyklovateľné. Na rozdiel od svetiel HID neobsahujú toxické látky ako ortuť. Z tohto dôvodu sú všetky kvalitné LED certifikované spoločnosťou RoHS.

Nevýhody

Vyššie obstarávacie náklady 

Cena novej LED GROW technológie je o niečo vyššia, ale zato kvalita je neporovnateľne lepšia.

Plocha osvetlenia

Plocha , ktorú sveitidlá osvetlia je často krát väčšia ako plocha, ktorú chcú pestovatelia osvetliť (napríklad pri pestovaní - rastlín).


Po zhrnutí môžeme konštatovať že technológia umelého osvetlenia priniesla svojim užívateľom veľa výhod! :)

  • Oct 25, 2019
  • Komentáre: 0

Kontakt

  • Adresa: Garden Centrum - Oščadnica (pod kruhovým objazdom),
    023 01 Oščadnica
  • Telefón: +421 944 869 797
  • Email: info@bestgrow.sk
  • Otváracia doba:Pon - Pia / 08:00 - 17:00
    Sobota / 08:00 - 12:30
    Nedeľa / Zatvorené

OBCHODNÉ PODMIENKY

Tieto obchodné podmienky platia pre nákup v internetovom obchode www.bestgrow.sk. Nákupom v našom e-shope zároveň potvrdzujete, že ste s uvedenými obchodnými podmienkami stotožnení a súlasite s nimi....

Čítať viac

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

V súvislosti so zavedením novej legislatívy v oblasti ochrany osobných údajov - Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov(ďalej iba Nariadenie GDPR),...

Čítať viac